April 04, 2014

Vanderbuyst - Vanderbuyst (2010)

Vanderbuyst is een Nederlandse hardrockband. De band werd in 2008 opgericht en maakt hardrock in de stijl van de jaren 80.
Gitarist Willem Verbuyst richtte de band Vanderbuyst op in 2008 na het uiteenvallen van de band Powervice. Verbuyst vroeg Jochem Jonkman (zang en bas) en Barry Van Esbroek (drums) bij zijn band. De muziek van Vanderbuyst is geïnspireerd door oude hardrock zoals die in de jaren 70 en 80 gemaakt werd door bands als UFO, Thin Lizzy, Van Halen en Deep Purple. Kort na de oprichting bracht de band een EP uit met drie nummers, die tot optredens leidden in België, Duitsland en Nederland. In de lente van 2010 begon de band aan de opnames voor het debuutalbum, getiteld “Vanderbuyst”. Deze CD werd in oktober 2010 uitgebracht bij het Duitse platenlabel Ván Records.  Het titelloze album opent werkelijk schitterend met To Last Forever. Het gitaarwerk voorspelt precies wat je van de rest van de cd kan verwachten. Jochem Jonkman doet ergens denken aan de veel te vroeg overleden Phil Lynott (Thin Lizzy), maar helaas is zijn stem niet de sterkste schakel van de band. Tiger is één van de hoogtepunten van Vanderbuyst en bevat naast een sterk refrein en een uitstekende gastsolo van Selim Lemouchi.
Na al dit moois is Traci Lords een behoorlijke miskleun. Het nummer luistert gewoon niet lekker weg, wat voornamelijk te wijten is aan de bar slechte teksten. Gelukkig is dit snel vergeten door de uitstekende UFO-cover “Rock Bottom”. Samen met From Pillar To Post is deze in een enkele take opgenomen. Live in de studio dus. Het resultaat zijn twee muzikale pareltjes die met veel gevoel gebracht zijn. Het heerlijke authentiek warme geluid is een genot voor de oren. Liefhebbers van klassieke hardrock zullen niet om Vanderbuyst heen kunnen. Zowel live als op willekeurige geluidsdrager.    http://www.bing.com/translator


01.  To Last Forever  - 6:10 
02.  Tiger  - 4:24 
03.  New Orleans  - 4:34 
04.  Traci Lords  - 4:20 
05.  Stealing Your Thunder  - 3:44 
06.  Rock Bottom (Live) (M. Schenker, P. Mogg)  - 11:28 
07.  From Pillar To Post (Live)  - 5:18

Credits
Drums – Barry Van Esbroek
Guitar, Backing Vocals [Live] – Willem Verbuyst
Guitar, Vocals – Selim Lemouchi (tracks: Track A2, A3)
Lead Vocals, Bass – Jochem Jonkman
Produced by Vanderbuyst and Pieter G. Kloos

Notes
All songs recorded, mixed and mastered at The Void Studeo in Eindhoven (The Netherlands) by Pieter G. Kloos in the Spring of 2010.
'Rock Bottom' and 'From Pillar To Post' recorded live at The Void Studio.
Guest appearance by Selim Lemouchi on Tiger (2nd guitar solo) and New Orleans (spells).
Rock Bottom originally performed by U.F.O. and written by P. Mogg and M. Schenker
Genre: Hard Rock
Duration Time: 40:02
© 2010 Ván Records

No comments:

Post a Comment