June 04, 2014

Caesar - No Rest For The Alonely (1998)

“No Rest For The Alonely is het tweede album uit 1998 van de Amsterdamse band Caesar. Tussen juli en oktober 1997 ging Caesar de studio in met Frans Hagenaars, de huisproducer van Excelsior Recordings, om in diens S.E.E. studio te werken aan de opvolger van hun debuutplaat “Clean”. Op 9 februari 1998 verscheen de eerste single van het album “I Took It home, gevolgd door het album op 2 maart. Het album kreeg goede kritieken en de nummers: “Situations/Complications” en “Before My Head Explodes” verschenen ook op single.
In 1998 werd het album bekroond met een Zilveren Harp.
Er zijn niet veel albums van Nederlandse bodem die in de buurt komen van dit indierockmeesterwerk. Neem het adembenemend sterke begin van de cd. De knallende riffs van openingstrack ‘My Loss’ geven meteen een mooi visitekaartje af. Daarna rammelt het trio op kenmerkende wijze door in uitschieter ‘I Took It Home’. Hoewel die rammelpop hier nog lang niet gaat vervelen, neemt de band daarna al even gas terug met de single ‘Before My Head Explodes’. Natuurlijk is die iets meer easy listening dan de gemiddelde Caesarsong, maar laat dat hier nu eens een voordeel zijn.
De meeste nummers op het album worden voornamelijk gedragen door zanger/gitarist Roald van Oosten. Een uitzondering hierop is ‘Stains’, waarbij drumster Marit de Loos de zang voor haar rekening neemt. Dat doet ze goed ook en zo zorgt ze ook voor de nodige afwisseling.
Het album werd drie maal uitgegeven door Excelsior Recordings. In de eerste editie bevatte het album 14 tracks. Bij het herdrukken van de plaat werd de live-cd “Night Of The Living Caesar” toegevoegd, met daarop een concert dat de band in 1998 gaf in Paradiso dat werd uitgezonden door KinkFM. In 2003 werd de plaat voor een derde keer uitgebracht, ditmaal voorzien van nieuw artwork en 6 bonustracks. Het album werd, door China Records, ook in Engeland uitgegeven, met een aangepaste tracklist en onder de grammaticaal kloppende titel “No Rest For The Lonely”.
Het artwork van het album, een tandenborstel op een badkamerplank, met meerdere tandenborstels in weerspiegeling van de badkamerspiegel, werd gemaakt door Esther de Boer en Sanne van Rooij. Het ontwerp van de heruitgave, een getekende versie van de voorkant, werd gemaakt door Edd.    http://www.bing.com/translator


01.  My Loss   - 3:11 
02.  I Took It Home  - 3:14 
03.  Before My Head Explodes  - 3:32 
04.  Slavesong  - 3:14 
05.  Vision Of Mars  - 3:02 
06.  Simon The Ghost  - 3:15 
07.  Stains  - 3:36 
08.  Horrorscope  - 3:49 
09.  Situations Complications  - 4:12 
10.  This Ain't A Song  - 3:56 
11.  Lifesupport  - 2:48 
12.  Keep Eleven On  - 3:17 
13.  Man With A Plan  - 2:51 
14.  So Long  - 3:26 


Credits
Vocals, Guitar, Organ [Philicorda], Xylophone, Handclaps – Roald van Oosten
Bass Guitar, Guitar, Steel Guitar, Handclaps, Vocals – Sem David Bakker
Drums, Loops, Percussion, Handclaps, Vocals – Marit de Loos


Mastered By – Hay Zeelen
Mixed By [Assistant Engineer] – Filip Huerckmans
Mixed By [Balancing Engineer] – Frans Hagenaars
Mixed By [Trainee Engineer] – Caesar
Music By, Lyrics By – Caesar
Recorded By – Caesar, Frans Hagenaars
Pressed By – Sentinel 
Published By – Kannibal Music
Recorded At – Studio Sound Enterprise
Mixed At – Galaxy Studios
Mastered At – Studio Jules
Producer: Frans Hagenaars


Notes
Design, Photography By – AA Junior, Esther de Boer, Sanne van Rooij
Recorded between July and October at the S.S.E. in Muiden, Holland. Mixed at Galaxy Studios in Mol. Mastered at Studio Jules in Hilversum, Holland.
Genre: Indie Rock
Length: 47:52


© 1997 Excelsior Recordings

No comments:

Post a Comment