July 11, 2020

Mooi Wark - Rock & Rodzooi (2009)

Bert Koops en Henk Oosting beginnen in 1992 de Drentse band Mooi Wark.
Ze componeren Drentse nummers, die in de begindagen sterk lijken op het repertoire van de boerenrockband Normaal, waar ze overigens ook groot fan van zijn.
Het duo wordt al snel uitgebreid tot vierkoppige band. De samenstelling van de band is tot 2002 meerdere keren veranderd.

Het album bevat naast een aantal herkenbare feestkrakers, uiteraard weer de zo herkenbare boerenrock muziek en ook een tweetal ballades. “Een gevarieerd album dus, waarop in totaal 13 nieuwe tracks staan!

Nee, de jongens zijn niet slechter geworden in het spellen van woorden: Rodzooi refereert aan Hot Rod, het thema van de nieuwe toer. Drummer Dennis Hendriks (Lookie) werd vervangen door oud Jovink en de Voederbietels-drummer John Roffel. Verder is er eigenlijk totaal geen verschil met vroeger. Niet heel intelligente, lichtelijk ordinaire, maar niettemin toch goed bekkende zinnen (onder invloed van minimaal een tray Grolsch) als "Ik weet daj bliede bent aj mij ziet. Want tepels liegen niet" en "Altied ant wark met de trekkes op de boerderije. Of met een wichie bij de heuj pakkies een beetie vrijen" schreeuwzingen de siepelrockers (plattelandsjongens die van bier en meiden houden) nog steeds vol overgave over de eenvoudige akkoordenschema’s.

Een soort Nederlandse Bloodhound Gang met bier en tietenrock is Mooi Wark. Het kan ze dan ook niet echt donderen dat de nieuwe cd qua uitvoering toch net wat onder doet aan de Paradiso DVD set. Hierbij vertrok heel Noord Nederland en achterhoek per bus om in een uitverkocht Paradiso te gooien met ladingen bier. De cultstatus is inmiddels toch al vastgesteld zoals ik laatst op een “boerenbruiloft” kon merken. Als stadse jongen stond ik nietsvermoedend aan de rand van de dansvloer toen opeens ‘In de blote kont’ voorbijkwam. Voorzien van een geperfectioneerde choreografie danste iedereen zich een slag in de rondte. Het fenomeen Mooi Wark bevindt zich, als bruiloftsknaller, dus nog steeds op de weg naar boven. Rock & Rodzooi is een aanvulling die past bij het eerdere werk en daar niet per sé iets aan toevoegt, maar ook niet aan afdoet. Als je houdt van bier gooien, bezopen meelallen en eenvoudige aanstekelijke muziek is en blijft Mooi Wark jouw band.



Track listing

1.  Laot Maor Gaon - 3:19
2.  Rock En Rodzooi - 3:57
3.  Tepels Liegen Niet - 4:05
4.  Ik Doe Wat Ik Doe - 4:25
5.  Prettig Gestoord - 3:01
6.  Warkende Helden - 3:44
7.  Oh Wat Een Loser - 3:40
8.  Wie Hef D'r Zeepsop In Mien Flessie Bier Daon - 3:31
9.  Ik Bin En Blief Een Boer! - 3:17
10.  Op Vakantie - 3:02
11.  Das Mooi Wark - 4:13
12.  Waj Ruukn Is Gien Deo - 3:00
13.  Niet Op Dizze Manier - 4:26


Credits
Bert Koops (zang en gitaar)
William Bossong (basgitaar en zang)
Arnold Kuik (gitaar en zang) 
John Roffel (drums)


Notes
Released: 16 Jul 2009
Genre: Rock
Tijdsduur: 47:24

Label - Cd-hal


No comments:

Post a Comment