December 31, 2020

Fox The Fox - In The Dark Of The Nite (1984)

Fox the Fox was een Nederlandse disco- en funkband uit Groningen, met enkele successen in de jaren 80. 

Nadat Bert Tamaela, van Indonesische afkomst, het project D'Men achter de rug heeft, richt hij Fox The Fox op. Daarvoor speelde hij bij Saskia & Serge en Boozy. 
Tamaela schrijft bij Fox The Fox de muziek, toetseniste Musmin levert de teksten. Het duo wordt aangevuld met achtergrondzangeres Henny Dolsma en drummer Robbie Brans.
Met de single "Flirting And Showing" uit 1983, doen ze een gooi naar hitsucces. Het nummer blijft echter steken in de tipparade.
Met de tweede single "Precious Little Diamond", lukt het wel; eind juni staat de single op nummer 14 in de Top 40. De opvolger "I.C. Eyes" flopt. Precious Little Diamond wordt ook in Frankrijk een hit. Fox The Fox is uitgegroeid tot een sextet met naast Tamaela, Musmin en Brans de drie nieuwe leden Roy Kuschel (toetsen), Kier van de Werf (gitaar) en Gino Jansen (bas). 
De nieuwe single "Stealin'" komt wederom niet verder dan de tipparade. Het debuutalbum, met daarop alle genoemde singles, wordt geproduceerd door Willem Ennes en komt uit in februari 1984.

Daarna lukte het Fox the Fox niet meer om hits te behalen en stopte de band in 1990 na twee albums en zes singles te hebben uitgebracht.


Track listing

A1.  Flirting And Showing - 4:41  
A2.  Stealin' - 4:47  
A3.  In The Dark Of The Nite - 4:33
A4.  Check It Out - 4:59  
A5.  Dance - 3:32

B1.  Precious Little Diamond - 5:12  
B2.  Stretching Out - 5:02  
B3.  Regret - 4:33  
B4.  I.C. Eyes - 4:16


Companies, etc.

 
Credits


Notes
Release:  1984
Recorded at:  Wisseloord Studio's, Hilversum. 
Mixed at:  Soundpush Studio's, Blaricum and Wisseloord Studio's, Hilversum.
Genre:  Dance-pop
Tijdsduur:  41:49

Label - CBS Records

No comments:

Post a Comment