December 31, 2020

Golden Earring - The Hague (EP) (2015)

Een EP die men gemaakt lijkt te hebben voor de nostalgische luisteraars en fans. Een lekker tussendoortje met typische Earring nummers.

"Je Regrette" trapt deze EP op gepaste wijze af. De toevoeging van de sax is wel tof, maar men weet toch niet gelijk te overtuigen. Vooral de manier waarop men het "Je Regrette" stuk in het refrein in de mix hebben gezet vind ik niet lekker klinken. Verder is het gospelkoortje dat na Je Regrette opduikt ook een beetje too much. Het gitaarwerk klinkt dan wel weer aangenaam.
"That's Why I Believe in Her" zal geen originaliteitsprijs winnen, maar het (soms bluesy) klinkende gitaarwerk gaat erin als zoete koek. 
Verder vind ik Hay hier het prettigste klinken.
Op "My Lips Are Sealed" zorgt Rinus Gerritsen voor lekkere bassloopjes. Ook Cesar Zuiderwijk krijgt op dit nummer wat meer de ruimte om zich te laten horen.
Het gitaarwerk van George Kooymans klinkt hier en daar lekker zwaar en ook krijgt de man een wat prominentere rol in de zang. Heerlijk hoe hij in de laatste helft enkel onder begeleiding van een piano kan laten horen dat hij nog steeds een sterke zanger is. Wat mij betreft is dit nummer het hoogtepunt van dit album.
Het erop volgende "Did I Make You Up" vind ik dan weer wat minder. De toevoeging van de sax is wel tof, maar die hammond die hier en daar opduikt maakt het wel erg belegen. De 70's liggen inmiddels ver achter ons.
Het grootste gedeelte van "Come On Home" is akoestisch en rustig, waardoor het accent op de zang komt te liggen. Hierdoor krijgt Kooymans wederom de kans om zijn kunnen te laten horen. Het haast tegen het Country aanliggende gitaarwerk dat hier en daar te horen is maakt het helaas wel weer wat aan de belegen kant. Een klein smetje op een verder wel degelijk nummer.
Een EP die men gemaakt lijkt te hebben voor de nostalgische luisteraars en fans. Mij is het hier en daar wat te ouderwets, maar dat zal voor sommige luisteraars wel prettig zijn.


Track listing

1.  Je Regrette  (3:48) 
2.  That's Why I Believe in Her  (4:08) 
3.  My Lips Are Sealed  (5:12) 
4.  Did I Make You Up  (4:05) 
5.  Come on Home  (5:08) 


Companies, etc.

Credits

Notes
Release: 2015
Genre:  Rock
Tijdsduur:  22:21 

Label - Universal Music

No comments:

Post a Comment