December 27, 2020

Kane - Come Together (2012)

Na drie jaar wachten volgt in november 2012 het zesde studioalbum van de Haagse band Kane. 
Vooraf aan het album, zijn er wat wijzigingen in de band bezetting, maar dit laat zich niet horen op de slechts negen nummers tellende plaat. 
Op Come Together laat Kane zich 35 minuten lang van zijn meest toegankelijke zijde horen, met aanstekelijke en meeslepende poprockliedjes. 
Under Atomic Skies, Come Together en I Love This City zijn geknipt voor het stadion en kunnen zo op single, net als de ballad Something Good. 
In First Crash Overthrow en This Is Not The End Of The World gaat Kane muzikaal op avontuur, maar ook dit soort songs happen op dit mede door Reyn Ouwehand geproduceerde album lekker weg. 
In de wereld van Kane is Come Together de ultieme popplaat, in onze wereld in elk geval hun lekkerste. Je kunt zeggen van ze wat je wilt, maar Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen lopen opnieuw op het randje en daarvoor verdienen ze respect.

De eerste single 'Come Together' geeft direct een goed beeld van de plaat, waarbij volgens de band zelf 'positiviteit' centraal staat. En gezegd kan worden, dat dit ook terug te horen is in de nummers, waaronder ook de tweede single 'I Love This City' en wellicht een nog volgende single 'What Doen't Kill You Makes You Stronger'. 

De openingstrack 'Under Atomic Skies' leent zich goed voor een concertopener. Het nummer begint met een mysterieus intro, waarna een bombastisch nummer volgt, waarbij de opera klanken van Tania Kross een extra dimensie aan het nummer geven.

Het album luistert lekker weg, waarin een verfrissende sound, met toch herkenbare Kane geluiden is terug te horen. Het album biedt ook zeker enkele nummers, welke zich perfect lenen om live een klassieker te worden. 


Track list

1.  Under Atomic Skies  (4:51) 
2.  Come Together  (3:40)  
3.  Something Good  (2:36) 
4.  I Love This City  (3:23) 
5.  First Crash Overthrow  (3:36) 
6.  What Doesn't Kill You Makes You Stronger  (4:11) 
7.  This Is Not the End of the World  (3:34) 
8.  Don't Wake Up Dead  (4:33) 
9.  Tracks of Empire  (4:15) 


Companies, etc.

Credits
  • Music By, Lyrics ByD. Woesthoff
  • Dinand Woesthoff - Vocals
  • Dennis van Leeuwen - Guitar
  • Robin Berlin - Guitar

Notes
Release: 2012
Genre:  Rock
Tijdsduur:  34:39

Label - Universal Music

No comments:

Post a Comment